dimecres, 21 de març del 2007

Els breus d'El Violí Vermell

- Hitchock's Music. Llibre sobre l'obra d'aquest director anglès, escrit per Jack Sullivan, professor de la Rider University de Jersey. La tesi del llibre afirma que Hitchcock considerava cada pel·lícula com una mena de composició musical de factura expressionista. Vincula el llenguatje i la tècnica cinematogràfica del director amb els esquemes i recursos de la música expressionista.

- Diccionario de bandas sonoras. Nou llibre de Joan Pedrol. Completíssim diccionari de quasi 2.000 ressenyes de discos de bandes sonores de pel·lícules apareguts tant en el mercat espanyol com italià, francès, anglès o americà.

- L'Àrea de Documentació de la Filmoteca ha rebut, aquests darrers dies, dues donacions provinents de particulars, consistents en 300 discos de vinil format LP amb bandes sonores de pel·lícules. Ja s'està procedint a la seva digitalització.

- La Filmoteca programarà properament dos cicles relacionats amb la música de cinema. En aquests dos cicles hi ha tingut un paper destacat l'ACDMC (Associació Catalana per la Difussió de la Música de Cinema), participant en la sel·lecció dels films com, també, aportant els textos que es donaran a la sala a cada sessió, redactats per Joan Renter Renz.

Aquests dos cicles són:

Cicle Max Steiner. Del 27 de març al 8 d'abril.
Cicle Centenari de Miklós Rózsa. Del 2 al 5 d'abril.